Binnenkort begint de school weer.
Lees online  |  Afmelden
Scalda
Beste student,
Hopelijk heb je genoten van je vakantie. Binnenkort begint de school weer. Misschien ga je voor het eerst naar Scalda, misschien pak je de draad van het vorige jaar weer op. Hoe dan ook: welkom in het nieuwe schooljaar, welkom bij Scalda! Het zal je niet zijn ontgaan dat het kabinet besloten heeft dat we ons onderwijs mogen realiseren zonder dat we anderhalve meter afstand van elkaar hoeven te houden. Net als waarschijnlijk de meeste van jullie, zijn wij daar blij mee. Nu kunnen we elkaar als studenten, klasgenoten, docenten en anderen weer echt geregeld ontmoeten. Tegelijk weten we allemaal hoe belangrijk het is dat veilig te blijven doen. In dit bericht vertellen we je hoe we dat gaan doen, welke regels voor Scalda gelden.
De basisregels vanaf vandaag
  • De anderhalvemeterafstandsregel wordt losgelaten. Dat betekent dat je binnen onze onderwijsgebouwen geen afstand hoeft te houden. Dit geldt ook voor gebouwen die we huren. Het betreft zowel studenten, medewerkers als gasten. Er kan dus weer veel meer onderwijs op school worden verzorgd.

  • De regels rondom hygiëne en gezondheid blijven van kracht (o.a. regelmatig en goed handen wassen, niezen en hoesten in je elleboog, thuisblijven bij klachten, jezelf laten testen en het aanhouden van de quarantaineregels).

  • De looproutes in onze gebouwen worden gehandhaafd, zodat contact beperkt blijft. Iedereen is verplicht deze te volgen.

  • Het dragen van mondkapjes/mondneusmaskers is verplicht wanneer je je binnen het gebouw verplaatst, ook wanneer je je verplaatst in de kantine.

  • Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 studenten per zelfstandige ruimte, de medewerkers niet meegerekend. Met ingang van 20 september 2021 is er één uitzondering: voor tentamens, examens en toetsen mag vanaf die datum de groepsgrootte wel overschreden worden, indien dat gebeurt in een grote ruimte, waarbij anderhalve meter afstand gehouden wordt en dit goed te handhaven is.

  • Het vrijwillige zelftestbeleid wordt voortgezet. Je kunt gratis zelftesten bestellen via www.zelftestonderwijs.nl. Dat testen is vrijwillig: je bent er niet toe verplicht. We hebben in het afgelopen schooljaar gezien dat door middel van deze zelftesten een aantal besmettingen in Zeeland aan het licht is gekomen, onder meer op het voortgezet onderwijs in Goes, waardoor tijdig maatregelen konden worden genomen. Je draagt bij aan de veiligheid van je collega-studenten, docenten en anderen om je heen, wanneer je jezelf geregeld test. Test jezelf tweemaal per week, preventief; dus ook wanneer je geen klachten hebt. Wanneer je corona-gerelateerde klachten hebt, is een zelftest niet voldoemde, dien je thuis te blijven en je zo snel mogelijk te laten testen bij de GGD. Dat kan via rijksoverheid.nl.
Risicogroepen
Wanneer je gezond bent, moet je in principe naar school komen wanneer dat van je verwacht wordt. Behoor je niet tot een risicogroep, maar maak je je wel ernstig zorgen over het naar school gaan, dien je hierover in gesprek te gaan met je mentor of coach. Behoor je tot een risicogroep, is het aan jou om de afweging te maken wel of niet deel te nemen aan het onderwijs op locatie. Je gaat daarover in gesprek met je mentor of coach. Hetzelfde geldt wanneer je gezinsleden/huisgenoten hebt, die behoren tot een risicogroep of die aan mensen in een risicogroep mantelzorg verlenen.
Vaccinatie
Uiteraard is het aan jou om te bepalen of je je wel of niet laat vaccineren, als je dat al niet hebt gedaan. Je hoeft niet te zeggen of je dat al dan niet hebt laten doen, of wilt laten doen. Je mentor, docent of een andere formele vertegenwoordiger van Scalda mag je er ook niet naar vragen. We weten niet hoeveel van ons zijn gevaccineerd. We kunnen alleen afgaan op de landelijke en regionale, positieve cijfers. Die maken ons hoopvol. Vaccinatie is ook voor Scalda de beste garantie om veilig met elkaar te kunnen leren en werken. We hopen dat we die mening met veel, zo niet alle studenten en medewerkers delen. Daarom wijzen we op de mogelijkheid je zonder afspraak te laten inenten: prikkenzonderafspraak.rijksoverheid.nl.
Buitenland
Voor reizen naar het buitenland in het kader van school, om wat voor reden dan ook, dien je je altijd aan de actuele richtlijnen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te houden. Voor meerdaagse reizen (inclusief stage) is vooralsnog vooraf toestemming nodig van het College van Bestuur. We zijn hier op dit moment, zeker buiten de Europese Unie, nog erg terughoudend in.
Tenslotte
We zien ernaar uit jullie weer te ontmoeten. We hebben er veel vertrouwen in, dat we samen veilig en verantwoord een prettige en goede school kunnen zijn. We wensen jullie een hele goede start van het schooljaar en vooral veel plezier en succes met jullie studie toe!
 
Met hartelijke groeten,
Hendrik-Jan van Arenthals
Marijn Nelen
Scalda, school voor middelbaar
beroepsonderwijs (mbo) en volwassenen educatie
  Contactformulier
  Over Scalda
  0115 64 16 00
  scalda.nl
Facebook   Instagram   Linkedin   Google Plus
|  Disclaimer
Privacy statement